Szíria

Előrenyomultak a kormányerők Aleppóban

A lázadók pedig fogadkoznak, hogy nem hátrálnak meg.

2016.11.12 14:40MTI

A szíriai kormányerők Aleppóban visszafoglalták azt a városnegyedet, amelyet a lázadók a két hete kezdett ellenoffenzívájukban szereztek meg tőlük - jelentette a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai állami televízió közölte, hogy a kormányhadsereg megkezdte az esetlegesen hátrahagyott aknák felkutatását a város nyugati részén lévő, visszafoglalt Dahijet al-Aszad negyedben.

Az OSDH szerint a hadsereg és szövetségesei az elmúlt hét folyamán több területet elfoglaltak a lázadóktól, akik offenzívájukkal az ostromzárat akarták megtörni a kezükön lévő negyedek körül.

Zakaria Malahidzsi, a Fasztakim lázadócsoport vezetője elismerte, hogy a hadsereg területeket szerzett, de azt bizonygatta, hogy a lázadók nem hátrálnak meg.

A város évek óta fel van osztva: a kormányerők alapvetően a nyugati, a lázadók a keleti részt tartják ellenőrzésük alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.