Természeti katasztrófa

Nincs magyar sérültje az indonéziai földrengésnek

A legújabb adatok szerint a természeti katasztrófának közel száz halálos áldozata van.

2016.12.07 17:31MTI
Fotó: AFP

Az indonéziai magyar nagykövetség nem tud arról, hogy magyar áldozata vagy sérültje lenne a szerdai földrengésnek. Németh-Pach Judit, Magyarország jakartai nagykövete az M1 közszolgálati televíziós csatornán azt mondta: a földrengés után kaotikus állapotok vannak, ezért most nem javasolják a térségbe utazást. Ugyanakkor hozzátette: több szomszédos tartomány segítséget ajánlott az újjáépítésben, várhatóan napokon belül stabilizálják a helyzetet.

  Aki érdeklődni szeretne hozzátartozójáról, megteheti a nagykövetség központi számán, illetve a konzuli szolgálatnál - hangzott el az M1-en.

   Indonézia a csendes-óceáni "tűzgyűrűn" fekszik, ahol gyakoriak a földrengések, illetve a vulkáni kitörések. Tizenkét éve, 2004 decemberében egy 9,3-as erősségű földrengés volt Szumátra szigetétől nyugatra az Indiai-óceán mélyén, és a földmozgást követő szökőár az óceánnal határos tizennégy országban legalább 230 ezer halálos áldozatot követelt, és kétmillió embert tett földönfutóvá.

   A Richter-skála szerint 6,5-es erősségű földrengés rázta meg szerdán az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét, a legújabb jelentések szerint a halálos áldozatok száma 92-re emelkedett, és csaknem 300 ember megsérült. A halottak között gyerekek is vannak. A hatóságok nem rendeltek el szökőár veszélyére figyelmeztető riadót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.