Tragédia egy játék miatt?

Meg kellett keresni a brazil csapat játékosának videojátékát - ezért zuhant le a gép?

Mindenki a csomagot kereste, ezért elcsúsztak az idővel, és már nem tudtak tankolni.

2016.12.03 07:48ma.hu
Screenshot

Az egyik játékos feladott poggyászában felejtett videojátéka okozta a Chapecoense tragédiáját – írja a The Sun. A keresgélés miatt a gép késve szállt fel, így nem tudott tankolni. Minderre a csapat Snapchat-csatornája derített fényt, miután az egyik utolsó üzenetben a technikai vezető, Chincho Di Domenico közzétette, hogy már 20 perce késnek a felszállással, mert mindenki a poggyásszal véletlenül feladott videojátékot keresi.

Ez a húsz perc azért volt döntő a tragédiában, mert a késés miatt a cobijai repülőtér már bezárt, így nem tudott félúton tankolni az Avro RJ85 típusú gép.

Bár a járat átérhetett volna Medellínbe, a kapitány mégsem jelentette a repülésirányítóknak, hogy fogytán van az üzemanyaga és szüksége van rövidebb légifolyosóra.

A Sun hiteles forrásokra hivatkozva azt írja, még így is átérhetett volna Medellínbe a gép, de a pilóta valamiért nem szólt a repülésirányítóknak, hogy fogytán van az üzemanyaga, így nem biztosítottak neki egy rövidebb, szabad folyosót. Azért kellett várni a leszállással, mert egy műszaki hibás gép landolt éppen.

A gép végül a kolumbiai város közelében csapódott a hegyek közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.