Tragédia

A brazil focicsapat utolsó videója a tragédia előtt

A Lamia bolíviai légitársaság Avro RJ85 típusú gépe hétfőn este 77 emberrel a fedélzetén Kolumbia északnyugati részén, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett landolás előtt lezuhant.

2016.12.02 09:40ma.hu

A gépen utaztak a Chapecoense brazil focicsapat játékosai. A katasztrófát hatan élték túl, 19 játékos meghalt.

Mint kiderült, a gép pilótája csak az utolsó pillanatban jelezte, hogy elfogyott az üzemanyag, mivel attól félhetett, hogy bajba kerül ő is, és a légitársaság is, pedig ha időben szól, felszabadíthatták volna a légi folyosót.

Az egyik túlélő a gárda 31 éves védője, Hélio Hermito Zampier Neto. A futballista kimentéséről egy videót tettek közzé. A hátvédet természetesen azóta is kórházban kezelik.

A tragédia után a Chapecoense 42 éves kapusa, Nivaldo a könnyeivel küszködve jelentette be a visszavonulását. Ő ugyanis kihagyta a Palmeiras elleni idegenbeli meccset, így élhette túl a tragédiát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.