Halálos baleset Kínában

40 munkást temetett maga alá a leomló állványzat

Több tucat halálos áldozata és sérültje is van annak a munkahelyi balesetnek, ami Délkelet-Kínában, Fengcseng városában történt, egy szénerőmű építésénél. Egy leomló állványzat 40 embert temetett maga alá.

2016.11.24 08:06MTI

Legalább negyvenen meghaltak csütörtökön Délkelet-Kínában, Fengcseng városában egy szénerőmű építési munkálatai közben. Az egyik hűtőtoronynál összeomlott egy állvány, és munkásokat temetett maga alá.

Legalább negyvenen meghaltak (Fotó: Reuters)

A halálos áldozatok mellett öt sérültről is beszámoltak a hírek. A szerencsétlenség idején 68-an dolgoztak az építési állványzaton. A baleset pontos okát nem közölték. A mentési munkálatok megkezdődtek, több mint 200 tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

Sérültek is vannak (Fotó: Reuters)

A hivatalos adatok szerint tavaly Kínában mintegy 281 ezer munkahelyi balesetet jegyeztek fel, ezekben 66 182 ember vesztette életét.

Ráadásul sok szerencsétlenséget fel sem jegyeznek vagy titokban tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.