És mégis mozog...

Szétszaggatta Új-Zéland fővárosát a folyamatosan rengő föld

Erős utórengés rázta meg hétfőn Új-Zéland Déli-szigetét, több órával az előző napi, két halálos áldozattal járó földrengés után. Újabb áldozatokról nem érkezett jelentés. Videók!

2016.11.14 07:52ma.hu
hirdetés

Az Egyesült Államok Földtani Megfigyelő Intézetének mérése szerint 6,2-es erősségű hétfői utórengés epicentruma Christchurchtől körülbelül 120 kilométerre északkeletre, tíz kilométeres mélységben volt. Az újabb földmozgás helyi idő szerint déltájban következett be.

Újabb károkról, sérültekről nem érkezett jelentés.

Előzőleg, hétfőre virradó éjszaka az amerikai adatok szerint 7,4-es erősségű, új-zélandi mérések szerint 6,6-es erősségű földmozgás rázta meg a Déli-szigetet. A rengés epicentrumától 214 kilométerre északra lévő fővárosban, Wellingtonban helyenként kimaradt az áramszolgáltatás, ablakok, kirakatok törtek be, kémények dőltek össze, egyéb épületkárok keletkeztek.

Az első, pusztító erejű rengésnél így dőlt össze egy bolt árukészlete


A főváros utcái hétfőn kihaltak voltak, miután a hatóságok arra intették az embereket, hogy ne menjenek be a munkahelyükre, amíg be nem fejezik az épületkárok felmérését.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.