Földmozgás

Kárpátalján rengett, Új-Zélandon pedig pusztító erejű földrengés volt

Újra megrázta magát a föld, egyszerre több helyen is.

2016.11.13 15:27ma.hu

Új-Zélandon pusztító erejű földrengés történt: a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földmozgás ritkának mondható. Egyes földtani mérési adatok 7,4-es volt. Bejelentett károkról egyelőre még nem érkezett jelentés. Cunami-riasztást is kiadtak. Szemtanúk hosszúnak érezték az egy percig tartó rengést.

Érdekessége, hogy bár nálunk vasárnap van, helyi idő szerint már hétfőn történt a rengés. Mivel még hajnalodik, jelenleg nincs több új információ. Mindazonáltal, elég mélyen volt a rengés, elképzelhetőek károk.

Közben Kárpátaljához közel is megmozdult a föld, a Richter-skála szerinti 3,6-os erősségű földmozgás 245 kilométer mélyen pattant ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.