És mégis mozog...

Erős földrengés rázta meg Japánt

Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 6,6-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint péntek délután Japán nyugati részét, de sérültekről és nagyobb károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

2016.10.21 12:26MTI

A földmozgás epicentruma az ország legnagyobb szigetén, Honsún található Tottori prefektúrában volt 10 kilométeres mélységben. A földrengés délután 2 óra 7 perckor következett be, és nagyjából 30 perccel később egy gyengébb utórengés követte.

A hatóságok nem adtak ki szökőárriasztást - közölte a japán meteorológiai szolgálat.

Az első információk szerint a földrengés során nem sérült meg senki és nagyobb károk sem keletkeztek, viszont az érintett régióban nagyjából 40 ezer háztartás maradt áram nélkül és leállt a vasúti közlekedés. A helyi média arról is beszámolt, hogy a földrengés nem okozott zavart a nukleáris reaktorok működésében.

A földrengések gyakoriak Japánban, amely a Föld egyik szeizmikusan legaktívabb országa. A világon a 6-os vagy annál nagyobb erejű földrengések nagyjából 20 százalékát Japánban regisztrálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.