És mégis mozog...

Pécsen is kilengett a csillár a délelőtti horvát földrengés miatt

A Richter-skála szerint 4,5-ös erősségű földrengés volt péntek délelőtt Horvátországban. A beszámolók szerint Pécsen is rezgett a föld, poharak mozdultak meg a szekrényben, kicsit kilengett a csillár.

2016.10.07 18:59ma.hu

A MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium ügyeletese szerint Pécstől 100 kilométerre mozdult meg a föld. A Richter-skála szerint 4,5-ös erősségű földmozgást érezhették a baranyai megyeszékhelyen is. Károkról nem érkezett bejelentés – írja a bama.hu.

Pécsen olvasói beszámolók szerint poharak mozdultak meg a szekrényben, kicsit kilengett a csillár.

A Magyarország területén évente 100-120 kisebb regisztrált földrengést nem nagyon lehet érezni. A nagyobbak jellemző visszatérési idővel, de ritkábban fordulnak elő., melyek az epicentrum környékén jól érezhetőek.

Ezek 2,5-3 magnitúdójú mozgások.

Az 1960 óta regisztrált földrengések és vulkánkitörések ezen az interaktív térképen követhetőek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.