Maffia

Több mint tíz éve húzódik a "néhány napos" rendőri felügyelet

Ebben a tíz évben a híres író élete nagy részét az egyenruhások társaságában töltötte.

2016.10.17 19:28ma.hu
Roberto Saviano Forrás: Facebook

Tíz éve él rendőri védelem alatt Roberto Saviano olasz maffiaellenes író, miután Gomorra - Utazás a nápolyi maffia, a Camorra birodalmába című könyve megírása után a maffiaklán célkeresztjébe került.

Az író 2006. október 16-án kapta a rendőrségtől a telefonhívást, mely szerint sürgősen rendőri védelemre van szüksége.

“Megkérdeztem, mennyi ideig kell rendőri védelem alatt maradnom, és azt válaszolták, hogy néhány napig. Azóta eltelt tíz év. (…) Vannak dolgok, amikhez az ember sohasem tud hozzászokni, az egyik ilyen a rendőri kíséret. Bárcsak ne írtam volna meg a Gomorrát” – írja Saviano a La Repubblica című római napilapban Még élek címmel hétfőn megjelent cikkében.

Ebben a tíz évben az író élete nagy részét a carabinieri (csendőrség) társaságában töltötte. Mint elmondta, szinte családtagokká válták számára őrzői, akiknek életét köszönheti.

A 38 éves író halálos fenyegetéseket és névtelen telefonokat kap, amióta Gomorra című könyvében több ismert Camorra-klántag nevét nyilvánosságra hozta, és részletesen beszámolt nápolyi drog- és fegyverkereskedelmi ügyleteikről.

A Mondadori kiadó által megjelentetett kötet évek óta előkelő helyet tölt be a bestsellerek listáján. Saviano több díjat is kapott munkájáért, a könyvből televíziós sorozat is készült.

Saviano hétfői írásában “gyávának” nevezte az őt fenyegető maffiózókat. “Nyíltan az arcukba ordíthatom: nem kaptátok meg, amit akartatok! Sohasem adtam fel és sohasem hajoltam meg előttetek!” – írja cikkében.

Az író hozzátette: elhatározta, hogy folytatja a maffia elleni harcát, melyet “legtörékenyebb és mégis legerősebb fegyverével”, a szavakkal vív.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.