Maffia

A nyílt utcán lövöldöztek Nápolyban

Egyértelmű, hogy leszámolás történt.

2016.08.03 20:35MTI

Két ember meghalt, egy pedig megsebesült a Nápoly belvárosában szerdán lezajlott fegyveres üldözésben, amely a hatóságok szerint a szervezett bűnözés klánjai között a város feletti uralomért zajló háború újjáéledését bizonyítja.

A nápolyi városközpontban fényes nappal lőttek le két embert: az egyik, 25 éves férfi a helyszínen életét veszítette, 32 éves társa a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. Harmadik társuk könnyebben megsebesült.

A büntetett előéletű férfiak motorral közlekedtek, amikor egy szűk utcán egy másik, velük szemben haladó motorral találták szemben magukat. Az ezen utazó gyilkosok tüzet nyitottak rájuk. Szemtanúk szerint hét-nyolc lövést adtak le. A nápolyi rendőrség szerint egyértelmű, hogy leszámolás történt. Az áldozatok a Sequino-klán tagjai voltak.

Az olasz maffiaellenes nyomozóigazgatóság (Dia) éppen kedden figyelmeztetett, hogy Nápolyban ismét kiéledt a camorra helyi bűnszervezet családjai közötti harc a városban folytatott bűntevékenységek, elsősorban a drogkereskedelem feletti uralomért. A nappal, nyílt utcán történt kivégzés a helyzet elmérgesedését mutatja.

Hatósági adatok szerint Nápolyban és térségében a camorrához száztíz klán tartozik. Utoljára 2004-ben zajlott úgynevezett camorra-háború Nápolyban, amelyben több mint hetvenen haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.