Videó

Lángokban áll egy német vegyi üzem

Robbanás történt egy németországi vegyi üzemben hétfő délelőtt. Az üzemben gyúlékony anyagokat és gázt is tároltak, de egyelőre még nem tisztázott, hogy mi okozhatta a detonációt.

2016.10.17 13:50MTI/ma.hu

A délelőtti fél 12-es ludwigshafeni robbanás okai egyelőre még tisztázatlanok. Az incidens egy folyó melletti üzemben történt, ahol gyúlékony anyagokat is tároltak.

Hatósági jelentések szerint több sérültje is van a detonációnak, de még nem tudják, pontosan hány emberről lehet szó.


A BASF közleménye szerint egy csővezeték robbant fel, vannak sérültek, és több embert még keresnek.

A hatóságok felszólították a környéken élőket, hogy zárják be az ajtókat, ablakokat, és kapcsolják ki a légkondicionálókat. A város honlapján folyamatosan tájékoztatják a lakókat a fejleményekről, és arról, mit kell tenniük.


A robbanás déli fél 12 körül történt. Helyszíni beszámolók szerint a tűzoltók még délután 15 óra körül is küzdöttek a lángokkal.

A ludwigshafeni gyár csaknem tíz négyzetkilométeren terül el, a világ legnagyobb vegyi üzemének számít, több mint 39 ezer embert foglalkoztat.

A világszerte mintegy 112 ezer embert foglalkoztató BASF a vegyipar egyik legnagyobb szereplője. Tavaly 70,4 milliárd eurós árbevételre tett szert, ami éves szinten 5,2 százalékos csökkenés. A vállalat egyszeri hatásoktól megtisztított, kamat- és adófizetés előtti nyeresége (EBIT) 6,7 milliárd euró volt, ami 8,7 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A BASF részvényének árfolyama a tűzeset hírére több mint 1 százalékkal gyengült a frankfurti tőzsdén

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.