Túlterhelt volt

Elsüllyedt egy komp Mianmarban, sokan meghaltak

A túlterhelt komp utasai között sok diák volt, akik egy buddhista ünnepre tartottak haza. A mentők vezetője szerint körülbelül 250-en utazhattak a kompon, miközben az legfeljebb 150 embert szállíthatott volna.

2016.10.17 11:09MTI

Hivatalos hétfői adatok szerint legalább 25-en meghaltak, többtucatnyian pedig eltűntek Mianmarban, amikor elsüllyedt egy folyami komp. A tragédia a Csindvin folyón történt, Mandalaj nagyváros közelében.

Kompbaleset Mianmarban (AFP)

A túlterhelt komp utasai között sok diák volt, akik egy buddhista ünnepre tartottak haza. A mentők vezetője szerint körülbelül 250-en utazhattak a kompon, miközben az legfeljebb 150 embert szállíthatott volna. Miután körülbelül 125-en megmenekültek, mintegy száz ember veszhetett még oda a mentők becslése alapján. Az eltűntek utáni kutatás hétfőn még tartott.

A komp személyzetének négy tagját letartóztatták, egy ötödiket köröznek, valamint keresik a komp tulajdonosát is.

A hajószerencsétlenségek gyakoriak Mianmarban, mert a járművek rossz állapotban vannak, és a járatok rendszerint túlzsúfoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.