Frontális ütközés egy veszélyes kanyarban

Több tucatnyi halottja van egy pakisztáni buszbalesetnek

Az egyik buszsofőr egy teherautó előzésébe kezdett, s nem vette észre a szembejövő másik, szintén gyorsan haladó buszt, a két jármű így frontálisan összeütközött.

2016.10.17 08:49MTI

Összeütközött két autóbusz hétfő reggel a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban, a balesetben legalább 27-en életüket vesztették és több mint 50-en megsérültek - közölte egy helyi tisztségviselő.

Zafar Ikbál elmondta: az egyik buszsofőr egy teherautó előzésébe kezdett, s nem vette észre a szembejövő másik, szintén gyorsan haladó buszt, a két jármű így frontálisan összeütközött.

A szerencsétlenség Rahim Jar Hán körzetében, egy veszélyes kanyarban következett be.

Pakisztánban sajnos gyakoriak az ehhez hasonló tragédiák (Twitter)

A tisztségviselő szerint a halálos áldozatok száma tovább nőhet, mert legalább 15 sérült állapota válságos. Az AP amerikai hírügynökség 24 halottról és 67 sérültről tud.

Ikbál elmondta, hogy a körzet kórházaiban sürgősségi helyzetet hirdettek ki, a lakosságot pedig véradásra kérték.

Dzsamsid Sah rendőrtiszt azt közölte, hogy a baleset oka valószínűleg a gyorshajtás volt. Elmondta, hogy az áldozatok között nők és gyerekek is vannak.

A helyi média értesülése szerint az egyik buszon diákok utaztak, akik az ország déli részén található kikötővárosból, Karacsiból tartottak Pandzsáb tartomány fővárosába, Lahorba, míg a másik jármű a Pandzsáb tartománybeli Szargodha városából Karacsiba ment.

Pakisztánban gyakoriak a halálos közúti balesetek elsősorban a rossz infrastruktúra és a felelőtlen vezetési szokások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.