Terrorgyanú

Csőbombát talált New Jersey-ben két utcaseprő

A rendőrség meg akarta semmisíteni a gyanús csomagot hétfőn New Jersey állam Elizabeth városának vasútállomása közelében, mert attól tartottak, robbanóanyag van benne. Ám az hatástalanítás közben felrobbant.

2016.09.19 10:04MTI

Felrobbant az a gyanús csomag, amelyet a rendőrség vizsgált hétfőn a New Jersey állam Elizabeth városának vasútállomása közelében - közölte Christian Bollwage, a település polgármestere.

A zsákban 4-5 robbanószerkezet volt, és amikor a tűzszerész robot hatástalanítás közben elvágott egy vezetéket, a csomag felrobbant - közölte a polgármester, aki korábban még arról beszélt, hogy a rendőrök semmisítették meg a gyanús tárgyat.

Senki nem sebesült meg.

Két utcaseprő figyelt fel a gyanús csomagra vasárnap az állomás közelében egy szemetesben. Ők értesítették a hatóságokat arról, hogy vezetékeket és egy csövet látnak a gyanús tárgyban. A tűzszerészek robotja azt állapította meg, hogy a csomag akár robbanószerkezet is lehet.

Így robbant fel


Korábban a csomag miatt a Newark felé vezető vasútvonalakat átmenetileg lezárták.

Az Egyesült Államokban a hétvégén New Yorkban egy robbantásban 29-en megsebesültek, New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Minnesota állam St. Cloud városában pedig egy bevásárlóközpontban késes támadó legalább nyolc embert megsebesített. A merénylőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt lelőtte.

Időközben hivatalosan megerősítették, hogy csőbombát találtak a New Jersey-i vasútállomásnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.