Illegális bevándorlás

A Dunába fulladt hat migráns Bulgáriánál

Tíz iraki bevándorló - többségük nő és gyermek - megpróbált átkelni a folyón Romániába, de csónakjuk felborult. Hatan vízbe fulladtak.

2016.09.13 12:30MTI

Hat illegális bevándorló - köztük több gyermek - a Dunába fulladt, folyó bulgáriai szakaszán - írta kedden a Trud című szófiai napilap. Hivatalos forrásból az értesülést egyelőre nem erősítették meg.

Az újság helyi lakosokra hivatkozva számolt be a tragédiáról, amely a múlt csütörtökön történt a folyó Vidin és Lom közötti szakaszán. Tíz iraki bevándorló – többségük nő és gyermek – megpróbált átkelni a folyón Romániába, de csónakjuk felborult. Hatan vízbe fulladtak. Vasárnapig csak két holttestet találtak, egy férfiét és egy gyerekét – írta a lap.

A bevándorlók Bulgárián és Románián keresztül akartak eljutni Nyugat-Európába.

A Trud szerint a napi bulgáriai történéseket tartalmazó hétfői rendőrségi tájékoztató nem tett említést a tragédiáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.