Illegális bevándorlás

Oda járnak nyaralni a migránsok, ahonnan állítólag el kellett menekülniük

A német média szerint a Németországban élő menekültek például Szíriába, Afganisztánba, vagy Libanonba járnak nyaralni.

2016.09.12 18:39ma.hu

A Welt am Sonntag német lap szerint a német menekültek ideiglenesen vissza-visszatérnek  mégpedig nyaralni azokba az országokba, ahonnan elmenekültek. A Szövetségi Munkaügyi Hivatal is megerősítette, hogy valóban vannak ilyen esetek, és feltehetően nem csak Németországban történik ez.

Egyelőre azonban nem állnak rendelkezésre hivatalos, számokkal alátámasztott információk.

A munkaügyi hivatal tájékoztatása szerint egyébként a szóban forgó személyek segélyt kapnak, ennek alapösszege 400 euró, amely az eltartott gyermekek után növekszik. A segélyben részesülők évi 21 napra hagyhatják el az országot anélkül, hogy felfüggesztenék a segély folyósítását. Elutazásuk előtt mindössze annak várható időtartamát kell bejelenteniük.

A német belügyminisztérium szóvivője a német lap megkeresésére elmondta, az állítólagos üldöző országba való visszatérés nyaralási célból annak jele lehet, hogy valójában nem üldözik az illetőt, és az eset egyedi vizsgálata alapján a menekültstátusz visszavonásához is vezethet. A szóvivő ugyanakkor hozzátette, egyes esetekben családi okok – betegség, haláleset – miatt utaznak haza a származási országba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.