Terror

Piacot ért légitámadás Szíriában - rengeteg halott

A mentőalakulatok több tagja szerint is orosz harci repülőgépek bombázhattak.

2016.09.11 09:52MTI

Harci repülőgépek mértek csapást Szíriában szombaton a felkelők kezén lévő Idlíb városának egyik forgalmas piacára, legalább 25-en életüket vesztették, és több tucatnyian megsebesültek, az áldozatok között nők és gyerekek is vannak - jelentették a mentőalakulatok tagjai és helyi lakosok.

A szíriai ellenzékhez köthető egyik segélyszervezet, a Fehérsisakosok két munkatársa a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: újabb és újabb holttestek kerülnek elő a piac területén egykor álló épületek romjai alól. Idlíb az azonos nevű északnyugat-szíriai tartomány székhelye.

Egy helyi lakos és a mentőalakulatok több tagja szerint is orosz harci repülőgépek bombázhattak. Ezt onnan lehet tudni, hogy nagy magasságból hajtották végre a légicsapást, ellentétben a szíriai helikopterekkel, amelyek kis magasságból lőnek – magyarázták.

A javarészt a Dzsejs al-Fath (Hódítás Hadserege) szíriai ernyőszervezethez tartozó iszlamista lázadócsoportok kezén lévő tartomány több városát és települését masszív légicsapások érték az elmúlt hetekben, amelyek több tucatnyi halálos áldozatot és sebesültet szedtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.