Terrorizmus

Piacot érhetett légitámadás Szíriában, sokan meghaltak

Közös, szír-orosz légicsapásban 17-en meghaltak egy, az Iszlám Állam által uralt városban az ország keleti felében.

2016.06.06 17:49MTI

A város, Al-Asára nagyjából 60 kilométerre délkeletre fekszik Deir ez-Zór tartományi székhelytől. Az OSDH szerint nyolc gyerek is az áldozatok között van, s félő, hogy a halottak száma növekedhet, mert sok a súlyos sebesült.

A nagyrészt az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet ellenőrzése alatt álló tartomány más részeiben is voltak bombázások. A terrorszervezet tavaly március óta ostromolja Deir ez-Zór utolsó, kormányerők által ellenőrzött területeit.

A damaszkuszi rezsim erői a múlt héten indítottak offenzívát a közép-szíriai Hamá tartományból az IÁ szíriai központjának számító Rakka tartomány. A Rakkával szomszédos Deir ez-Zór tartomány köti össze a terroristákat Irakkal, ahol az IÁ ugyancsak nagy kiterjedésű területeket tart ellenőrzése alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.