Volt - nincs

Vandálok pusztították el az ikonikus sziklát

Már nem létezik az oregoni tengerpart híres sziklatömbje, a "Duckbill". Harsány kacagások közepette döntötték le szórakozó fiatalok.

2016.09.08 08:55ma.hu
Twitter LivingCity

Augusztusban darabjaiban találtak rá a népszerű turistalátványosságra, de akkor még mindenki abban a hitben élt, hogy a felcsapó hullámok döntötték le a földre.

A Duckbill sziklát régóta féltik a gravitációtól és a felcsapó hullámoktól, így amikor augusztusban darabjaiban hevert a szikla a tengerparton, senki sem kérdőjelezte meg a "tragédia" körülményeit - írja a Washington Post.

Ám egy késő augusztusi videofelvételből kiderül, hogy mégsem "természeti katasztrófa" történt, a sziklát valaki szándékosan pusztította el.


A felvétel készítője elmesélte a KATU amerikia hírügynökségnek, hogy összesen 8 vandál garázdálkodott a parton, és két oldalról próbálták meg ledönteni a sziklát.

Öten az egyik oldalról, hárman a másikról tolták, és amikor már kellőképp imbolygott, az ötfős csapat letaszította a földre harsány kacagások kíséretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.