Amerikai elnökválasztás

Táncra fakadt Trump az afroamerikaiak szavazataiért

Élete első beszédét mondta el egy afroamerikai közösség előtt a republikánus elnökjelölt. Egy detroiti hitgyülekezet előtt szólalt fel, majd átszellemült, mikor felcsendült a zene.

2016.09.05 18:53ma.hu

Donald Trump élete első beszédét mondta el egy afroamerikai közösség előtt - írja a közmédia. A republikánus elnökjelölt egy detroiti hitgyülekezet előtt szólalt fel, majd miután a közösség dalra fakadt, a milliárdos némán, de elégedett arckifejezéssel követte az eseményeket.

A republikánus elnökjelöltet tüntetők sora várta a templomnál, majd visszafogott beszédét is sokan megkérdőjelezték. Trump a gyülekezet előtt ígéretet tett arra, hogy “valahogy majd megoldja” a pénzügyi problémáikat, és többször is az Egyesült Államok lelkiismeretének nevezte az afroamerikai templomi közösséget.

Beszédét azonnal megtámadták kritikusai: sokan felemlegették, hogy Trumpot az Igazságügyi Minisztérium kétszer is perbe fogta diszkrimináció vádjával, ő volt az egyetlen, aki éveken keresztül nem volt hajlandó elismerni, hogy Barack Obama amerikai állampolgár, emellett többször is nyilvánosan kijelentette, hogy a feketék lusták.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.