Terrorgyanú

Kiürítik a frankfurti repülőtér 1-es terminálját

Biztonsági okokból evakuálják az egyik legforgalmasabb európai repülőtér egy részét.

2016.08.31 11:25MTI

A repülőtér üzemeltetője Twitter-oldalán közölte: az 1-es terminálon egy ember a biztonsági ellenőrzés befejezése előtt jutott be az A jelzésű várakozási területre, ezért a szövetségi rendőrség úgy döntött, kiürítik az A és az A+ jelzésű területet és valamennyi utas esetében újra elvégzik a biztonsági ellenőrzést.

Előzőleg a Bild című lap hírportálján arról írt, hogy egy nő ellenőrzése közben jelzést adott a robbanószer kimutatására szolgáló berendezés, mire a nő "eltűnt a tömegben".

Az üzemeltető nem erősítette meg a robbanószerről szóló értesülést. Közleménye szerint a kiürítés "elővigyázatossági intézkedés".

A frankfurti a legnagyobb repülőtér Németországban, évente nagyjából 60 millió utazó használja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.