11 helyen pusztít erdőtűz

Ezreket evakuáltak Észak-Kaliforniában erdőtűz miatt

Mintegy 4 ezer embert kellett evakuálni az egyesült államokbeli Észak-Kaliforniában erdőtűz miatt.

2016.08.15 12:07MTI
hirdetés
EPA

A lángok – amelyek szombat délután csaptak fel – vasárnap elérték a San Franciscótól 145 kilométerre lévő Lower Lake városának főútját. A településen kiégett egyebek között a postahivatal, egy borászat és számos üzlet is, a város környékén pedig legalább 10 ház vált a lángok martalékává. Lower Lake mellett kiürítették egy szomszédos város, Clearlake egy részét is.

Kaliforniában jelenleg 11 helyen pusztít erdőtűz.

EPA

Lower Lake és a környező települések lakói még mindig nem heverték ki a tavalyi erdőtüzet, amely a harmadik legpusztítóbb volt Kalifornia történetében. Akkor mintegy 310 négyzetkilométernyi terület égett le, a kár meghaladta a 1,5 milliárd dollárt (415 milliárd forintot).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.