Illegális bevándorlás

Több tucat migránst mentettek ki egy elhagyatott kis görög szigetről

Hajótörött migránsok tucatjait mentett ki pénteken a görög parti őrség egy apró, elhagyatott délnyugat-görögországi szigetről, amely több száz kilométerre fekszik a szokásos migrációs útvonaltól.

2016.08.19 16:14MTI

A hatóságok szerint a mintegy 70 menekültet szállító csónak péntekre virradóra futott zátonyra a Peloponnészoszi-félsziget délnyugati csücskében lévő Szapiéndza szigete mellett. Utasai a szigeten kerestek menedéket. A parti őrség a görög szárazföldre szállította az illegális bevándorlókat, ahol regisztrálják őket.

A török partokról útnak induló menekültek és migránsok jelentős többsége Görögországot a keleti fekvésű égei-tengeri szigeteken keresztül éri el.

A hatóságok szerint az elmúlt nap során 261 migráns jutott el Görögországba. Ez a szám magasabb a hatóságok korábbi becslésénél, amely legfeljebb napi 150 menekülttel számolt. Az illegális bevándorlók többsége, 139 ember Leszboszra érkezett, a többiek pedig Híosz, Számosz, Lérosz és Kárpathosz szigeteken léptek partra. Az újonnan érkezőkkel a Görögországban rekedt migránsok száma már meghaladja az 58 ezer főt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.