Illegális bevándorlás

500 bevándorlót mentettek ki a tengerből

Az olasz parti őrség tájékoztatása szerint csütörtökön 534 bevándorlót mentettek ki a Földközi-tengerből, de ötnek már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

2016.08.19 09:30MTI

A mentés során két nagy gumicsónakból és kilenc kisebb csónakból gyűjtötték össze a migránsokat. Azt nem közölték, hogy az akciók hol zajlottak le.

A mentésben az olasz és a német hadihadihajókon kívül önkéntesek is részt vettek négy vízi járművel.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legutolsó, augusztus 9-én kiadott összesítése szerint az idén, főként Líbiából indulva már 100 244 illegális bevándorló érte el Olaszországot a tengeren keresztül, és több mint 2700-ra teszik a vízbefulladtak számát.

A menekültválság kezdete óta Olaszországba több mint 400 ezren érkeztek Afrikából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.