Baleset

Lezuhant egy repülő Németországban, a pilóta fennragadt egy fa tetején

Majdnem 13 órán át várta egy balesetet szenvedett ultrakönnyű repülőgép pilótája egy fa tetején Németországban, hogy lehozzák.

2016.08.16 14:35MTI

Rendőrségi információk szerint az 59 éves német férfi az egész éjszakát egy 30 méter magas fa ágai között töltötte kisrepülőjében a baden-württembergi Schwäbisch Gmünd városa közelében.

A pilóta az első vizsgálatok szerint sértetlenül úszta meg a zuhanást, "a körülményekhez képest jól van" - közölte a rendőrség szóvivője. Elővigyázatosságból kórházba vitték.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A gép hétfő este 8 órakor zuhant a fára. A mentés a meredek, úttalan hegyoldalban nagy nehézségekbe ütközött.

Ahogy a fát megközelítették, a repülőgépet alulról kötelekkel igyekeztek stabilizálni. Reggelig tartott, amíg a pilótát kényelmetlen helyzetéből kiszabadították.

A Degenfeld és Weissenstein közötti erdős szakaszon összesen 60 szakember dolgozott a helyszínen, a hegyi mentőkön kívül kivonult a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.