Tragédia

Drogozott és ivott a lezuhant amerikai hőlégballon vezetője

A szombaton 16 emberrel lezuhant amerikai hőlégballon vezetőjéről kiderült, korábban drogfogyasztás és ittas vezetés miatt is elítélték.

2016.08.02 08:10MTI

Ittas vezetés és drogfogyasztás miatt többször is elítélték azt a férfit, akinek hőlégballonja nagyfeszültségű vezetéknek ütközött, és lezuhant az egyesült államokbeli Texasban, 16 ember halálát okozva - jelentette hétfőn az amerikai média.

A híradások szerint Alfred Nichols legalább háromszor állt bíróság előtt ittas vezetés és más közlekedési vétségek miatt 1990 és 2010 között, és legalább egyszer drogfogyasztás miatt is elítélték.

Robert Sumwalt, a repülésbiztonsági hivatal vizsgálatát vezető illetékes ezzel kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy szigorítani kell a hőlégballonok vezetőire vonatkozó közlekedésbiztonsági követelményeket, közelíteni kell azokat a repülőgép- vagy helikopterpilótákra vonatkozó kritériumokhoz. Felhívta a figyelmet arra, hogy a pilótákkal ellentétben a hőlégballonok vezetőinek nem kell félévente átesniük olyan egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, amely során a drog- és alkoholfüggőséget is vizsgálják.

A texasi Lockhart közelében szombaton tüzet fogott, majd lezuhant egy hőlégballon, előzetes vizsgálatok szerint azért, mert nagyfeszültségi vezetéknek ütközött. A benne utazó 16 ember életét vesztette. A hőlégballon mintegy 13 kilométert tett meg a balesetig.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.