Illegális bevándorlás

Elképesztően zsúfolt lett a calais-i menekültdzsungel

Több mint 9100-an laknak az észak-franciaországi Calais-ban összetákolt migránstáborban, nagyjából 2000 emberrel több, mint júliusban.

2016.08.12 17:52MTI

A Help Refugees és a L'Auberge des Migrants nevű segélyszervezetek szerint a helyzet nagyon feszült, mert az illegális bevándorlók lehetőséget keresnek, hogy átjuthassanak Nagy Britanniába, ahol rokonaik laknak, vagy csak a jobb élet reményében.

A francia rendőrség a jövő héten számlálást akar végezni a táborban - közölte a Pas-de-Calais megyei prefektúra.

A lille-i közigazgatási bíróság elutasította a prefektúra egyik beadványát, amelynek értelmében betiltották volna az improvizált árusbódékat a táborban. A segélyszervezetek dolgozói szerint az intézkedés csak tovább növelte volna a feszültséget.

A nyomortelepre emlékeztető tábor 2015 tavaszán alakult ki, amikor Natacha Bouchard-nak, Calais jobboldali polgármesterének a kezdeményezésére a hatóságok felszámolták a városon belüli kisebb táborhelyeket, és önkéntesek segítségével egy volt szeméttelepnél újonnan megnyílt befogadóközpont térségébe terelték az embereket, és azt ígérték, hogy ott megtűrik a sátrakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.