Terror ellen

Amerikai tábornok: az elmúlt két évben az Iszlám Állam 45 ezer terroristájával végeztünk

Sean McFarland amerikai tábornok szerdán Bagdadból tartott videokonferenciát a Pentagonban összegyűlt újságíróknak.

2016.08.10 21:04MTI

McFarland közölte, hogy becslések szerint Irakban és Szíriában az elmúlt 11 hónapban körülbelül 25 ezer terroristával végeztek az amerikaiak vezette koalíciós erők, az azt megelőző egy esztendőben pedig - amióta megkezdődtek az Iszlám Állam elleni bombázások - húszezer terroristát likvidáltak.

A hadműveleteket irányító tábornok ugyanakkor elmondta, hogy a terrorszervezetnek még mindig valószínűleg 15-30 ezer harcosa van, bár megítélése szerint egyre nagyobb nehézségek mutatkoznak a tagtoborzásban.

"A frontokon harcoló terroristák száma csökkent, és nemcsak létszámában, hanem minőségében is. Azt tapasztaljuk, hogy sokkal kevésbé hatékonyak, mint régebben voltak, és így könnyebb célpontot is jelentenek nekünk" - fogalmazott Sean McFarland.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.