Hillary és a terroristák kapcsolata

Az Iszlám Állam juttatja elnöki székbe Clintont?

A WikiLeaks közzétette az amerikai elnökjelölt és a közel-kelet rettegett gyilkosainak kapcsolatáról szóló dokumentumokat.

2016.08.04 12:13ma.hu

A 2016-os év egyik legfontosabb eseménye az ősszel esedékes amerikai elnökválasztás, amikor kiderül, hogy ki foglalja majd el a Fehér Ház Ovális Irodáját. Noha elméletileg az USA-ban többpártrendszer van, és bármelyik amerikai születésű ember jelöltetheti magát elnöknek, gyakorlatilag vagy a republikánus, vagy a demokrata párt jelöltje győz.

A kampány már természetesen javában zajlik és Donald Trump republikánus jelölt kezébe újabb fegyver került ellenfele, a korábbi First Lady, Hillary Clinton ellen.

Kiderült ugyanis, hogy az első női elnök megtisztelő címére hajtó jelöltet az Iszlám Állam támogatja. No persze nem arról van szó, hogy két bombamerénylet között a közel-keleten az IÁ harcosai Hillary kampányára kalapoznának, hanem arról, hogy a jelölt egyik fő támogatóját, a francia Lafarge ipari mamutvállalatot összefüggésbe hozták a terrorcsoporttal.

A több forrásból, többek között a WikiLeaks-ről származó információk szerint a Lafarge - aminek Clinton még a kilencvenes évek elején igazgatósági tagja is volt - komoly anyagi támogatást biztosít a terroristáknak.

Nem ez az első alkalom, amikor a Lafarge a média kereszttüzébe kerül. Szintén a kilencvenes évek elején már megvádolták őket, hogy titokban a CIA segítségére van a Szaddam Husszein iraki elnöknek szánt fegyverek szállításában. Akkoriban Szaddam még Amerika barátjának számított, csak később vált ellenséggé. A már elnök Bill Clinton hathatós közbenjárására a vádakat természetesen ejtették.

A francia cég és az Iszlám Állam kapcsolatát azzal próbálják bizonyítani, hogy míg az európai és amerikai cégek kivonultak a háború sújtotta Szíriából, a Lafarge cementtelepe megmaradt, és folyamatosan termelt, dacára annak, hogy a telep az IÁ által 2015-ig uralt régióban található. Több olyan email is napvilágot látott, melyben a vállalat helyi vezetője utasítást ad az Iszlám Állam pénzügyi támogatására.

Ennek csak egy magyarázata lehet – vélik a szakértők – mégpedig, hogy a Lafarge adót fizet a terroristáknak a zavartalan működésért, amit azok újabb fegyverekre, kiképzésre fordítanak. Állítólag nem csak adóznak de – szintén az emailek szerint - olajat is vásárolnak tőlük, újabb milliókkal tömve meg a rosszfiúk számláit.

Az, hogy egy vállalat a profitot előtérbe helyezi az emberek életével szemben nem újdonság, és bár a helyzet nyilván eléggé komplikált, a republikánusok számára a dolog egyértelmű. Hillary-t támogatja a Lafarge, ami kapcsolatban van az ISIS-el, ezért az ISIS támogatja Hillaryt.

A Trumpot támogató média azonnal rá is ugrott a témára, és az elnökjelölt hivatala is közleményt adott ki, amiben megdöbbenésének és haragjának adott hangot, hogy ellenfele teokratikus, brutális iszlamista rezsimekkel van kapcsolatban.

Tegyük hozzá halkan, hogy az utóbbi időben komoly támadásokon átesett franciák sem örültek, hogy egyik vállalatukról kiderült, köze van a honfitársaikat gyilkoló terroristákhoz, de jelen pillanatban ez nem olyan fontos aspektusa a történteknek, hiszen semmi sem vonhatja el a figyelmet a nagy show-ról, ami a történelem talán két leginkább kritizált amerikai elnökjelöltjének küzdelméről szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.