Török puccskísérlet

Elfogatóparancsot adtak ki egy ankarai katonai kórház száz alkalmazottja ellen

A letartóztatások feltehetően összefüggésben vannak a két héttel ezelőtti elvetélt katonai puccskísérlettel.

2016.08.02 13:46MTI

Elfogatóparancsot adtak ki a török hatóságok egy ankarai katonai kórház száz alkalmazottja, köztük orvosok ellen - közölte kedden az NTV televízió. A híradás szerint a rendőrség dél körüli kezdett razziát a legnagyobb fővárosi katonai kórházban a körözött személyek után kutatva. A letartóztatások feltehetően összefüggésben vannak a két héttel ezelőtti elvetélt katonai puccskísérlettel.

Közben Binali Yildirim török miniszterelnök a kormányzó AKP (Igazság és Fejlődés Pártja) parlamenti képviselői előtt felszólalva bejelentette, hogy a hadsereg átalakítása keretében az állam ellenőrzése alá kerülnek a katonai vezérkarhoz tartozó gyárak és üzemek. Yildirim szerint az átalakítás nem fogja meggyengíteni a hadsereget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.