Rakodás közben történt a baleset

Robbanás egy ukrajnai lőszerraktárban, hárman meghaltak

A megsemmisítendő lőszer lerakodása közben történt a robbanás, hárman meghaltak; a halottak között van a NATO egyik ukrán állampolgárságú munkatársa is.

2016.07.29 16:32MTI
Reuters

Hárman meghaltak, köztük a NATO egyik helyi képviselője, ketten pedig megsérültek egy robbanás következtében egy ukrajnai lőszer-megsemmisítő telepen – közölte az ukrán katonai ügyészség pénteken.

Az ügyészség megyei részlege szerint a detonáció csütörtökön történt. “Az előzetes információk szerint a megsemmisítendő lőszer lerakodása közben történt a robbanás, melyben hárman életüket vesztették és ketten megsérültek” – áll az ügyészség közleményében.

“A halottak között van a NATO egyik ukrán állampolgárságú munkatársa is, aki a megsemmisítő folyamatot felügyelte” – tette hozzá Julijana Lazarenko szóvivő.

Reuters

A tragédia az Ukroboronprom ukrán hadiipari vállalat telephelyén történt csütörtökön, Ukrajna északkeleti részén Szumi megyében.

Ukrajna évek óta semmisíti meg az elavult és elhasznált fegyvereket a NATO pénzügyi segítségével.

Nem csupán a lőszer-megsemmisítés közben történnek hasonló tragédiák Ukrajnában. A balesetek gyakoriak a katonai raktárakban is, amelyek nem rendelkeznek elegendő pénzügyi forrásokkal, emiatt a fegyvereket és lőszereket nem biztonságos körülmények között tárolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.