Válsághelyzet?

Katonákat rendeltek ki a milánói dómhoz

A milánói dóm fenntartója az olasz fegyveres erők segítségét kérte a székesegyház biztonságának garantálásához, miután egy turista az ellenőrzéseket megkerülve a templom tetjén töltötte az éjszakát.

2016.07.27 18:28MTI

A 23 éves amerikai fiatalember elmondása szerint a székesegyház turistáknak fenntartott mellékhelyiségében volt záróra idején, ezért nem vették észre a templom kapuinak zárásakor. Az éjszakát a templom tetején töltötte, számos fényképet készítve az egész épületről. Az eset megkérdőjelezte a Milánó egyik jelképes emlékműjének tartott székesegyház védelmének hatékonyságát. Ezért a dómot fenntartó Veneranda Fabbrica az olasz fegyveres erők segítségét kérte. A belső ellenőrzést eddig egy privát biztonsági szolgálat emberei végezték, ez azonban - mint kiderült - nem elegendő, ezért ezentúl katonák strázsálnak a bejáratnál és záráskor az épületet is ők fésülik át.

A Veneranda Fabbrica világiak alkotta csoport, amely a 14. század óta a milánói székesegyházat működteti adminisztratív szervként. Hét tagja van, akiket három évente választanak újra. Utoljára 2013-ban fordult elő, hogy egy látogatót bezártak, akkor egy magasugró jumperről volt szó, aki a dóm tetejéről akart ugrani. Az épület az olaszországi belföldi terrorista csoportok egyik kiemelt célpontjának számít, ugyanakkor Olaszország egyik legjelentősebb katolikus templomaként a nemzetközi terrorizmus célpontja is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.