Szíria

Ultimátum az aleppói lázadókhoz

Fegyvereik letételére és a város elhagyására szólította fel a Kelet-Aleppóban körbezárt felkelőket a szíriai hadsereg főparancsnoksága szerdai ultimátumában.

2016.07.27 16:00MTI

Napokkal ezelőtt az Aszad-rezsimhez hű erők körbezárták az észak-szíriai nagyváros, mintegy negyedmillió civil tartózkodik még a városban.

“A felesleges véráldozatok és a civil lakosság életének megkímélése érdekében felajánljuk azoknak a lázadóknak, akik Aleppóban akarnak maradni, adják fel magukat a hatóságoknak és térjenek vissza a békés élethez. Azoknak pedig, akik el akarják hagyni Aleppót, megtehetik ezt, miután letették fegyvereiket” – derül ki a dokumentumból.

A szíriai hadsereg emellett bejelentette: minden ellátási útvonalat elvágtak Kelet-Aleppó felé – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

Kedden a kormányerők telefonos szöveges üzenetekben szólították fel a kelet-aleppói kerületek lakóit, hogy hagyják el a felkelők által ellenőrzött területeket.

A hadsereg egyben felszólította a lakosokat, hogy űzzék ki a városból a “zsoldosokat és külföldi harcosokat”. Ezzel a megnevezéssel illeti a damaszkuszi rezsim a szíriai lázadókat, akiket aznap is fegyverletételre szólítottak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.