Illegális bevándorlás

Egyre csökken az éhségsztrájkot folytató migránsok száma Horgosnál

Az előző napon a helyszínre 130 migráns érkezett gyalog Belgrádból, ahonnét eredetileg mintegy 300-400 migráns indult útnak.

2016.07.25 19:58MTI
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Egyre csökken az éhségsztrájkot folytató migránsok száma a szerb-magyar határ közelében lévő Horgosnál, jelenleg mindössze negyvenen várják, hogy Magyarország megnyissa előttük a határt - közölte a közmédia helyszínen lévő tudósítója hétfőn az MTI-vel.

Az előző napon a helyszínre 130 migráns érkezett gyalog Belgrádból, ahonnét eredetileg mintegy 300-400, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak még péntek délután.

Hétfőn délelőtt már csak ötvenen, délután pedig negyvenen folytattak éhségsztrájkot a határ melletti tisztáson. A bevándorlók korábban azt mondták: azért jöttek, hogy a határzár és a szigorú szabály ellen tiltakozzanak. Egyikük szerint 3-4 napig akarnak majd tüntetni a magyar határnál. Közülük sokan feladták és a közeli tranzitzónába távoztak. Valamennyien Ausztriába és Németországba készülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.