Illegális bevándorlás

Újabb magyar rendőrkontingens indult Macedóniába

A huszonöt emberből álló egység a macedón-görög határszakaszon teljesít majd szolgálatot.

2016.07.25 08:55MTI
MTI/Balogh Zoltán

Újabb magyar rendőrkontingens indult útnak Macedóniába hétfő reggel, a huszonöt emberből álló egység a macedón-görög határszakaszon teljesít majd szolgálatot.

A rendőröket Papp Károly országos rendőrfőkapitány búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

Az altábornagy elmondta, hogy a kontingens harminc napig teljesít majd szolgálatot Macedóniában, járőr-, kísérői és őrzési feladatokat ellátva.

Megjegyezte, hogy ez már a hatodik olyan magyar rendőri egység, amely Macedóniába indul, a korábbi öt kontingensben hetvennyolcan utaztak ki.

Felidézte, hogy az elmúlt egy évben tíz országban mintegy kétszázhetven magyar rendőr látott el határrendészeti feladatokat, a fogadó országok rendőri vezetői mindenhonnan magas szintű munkáról és tevékenységről adtak visszaigazolást. Legnagyobb létszámban Szlovéniába, Szerbiába, Macedóniába és Görögországba utaztak magyar rendőrök.

A most kiküldött egység a macedón rendőrség irányításával és felügyeletével, saját felszerelésével látja majd el tevékenységét.

A rendőrök kiemelt feladata lesz az államhatárok jogellenes átlépésének megakadályozása, a szabályozott belépés biztosítása, a lezárt balkáni útvonalon a migránsok mozgásának ellenőrzése - közölte Papp Károly.

Ezenkívül hatékonyan közre kell működniük az embercsempészet megelőzésében, valamint az embercsempészek felderítésében is - mondta, hozzátéve: idén mintegy száznyolcvan eljárást indítottak Magyarországon embercsempészet miatt.

MTI/Balogh Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.