Terror?

Felrobbant egy ismert orosz újságíró

Egy előre beszerelt robbanószerkezet okozta a detonációt, amelyet egy frekvencia-indukciós biztosíték vagy egy óra hozhatott működésbe.

2016.07.20 09:45ma.hu

Ismert orosz újságíró robbant fel saját autójában Ukrajna fővárosában, Kijevben. "Nem kétséges, hogy a robbanást egy robbanószerkezet beültetése okozta. Egy frekvencia-indukciós biztosíték vagy egy óra hozhattaa működésbe a bombát." - írja a Russia Today.

Fotó: twitter@Bykvu

Éppen reggeli munkájába tartott Pavel Sheremet, amikor autója indításakor bekövetkezett a detonáció. A gépjármű, amely teljesen leégett, a munkaadója, az Ukrainskaya Pravda napilap alapító-főszerkesztője, Alyona Pritula tulajdonában állt. Ő azonban nem tartózkodott az autóban.

Az újságíró halálát megerősítette az ukrán főügyészség is.


Sheremet elismert orosz újságíró-politikai elemző volt, aki írásaiben főként Oroszország és Ukrajna kapcsolatával, illetve a posztszovjet tagköztársaságok fejlődésével foglalkozott. Öt évvel ezelőtt költözött Kijevbe.

Az újságot 2000-ben alapította Pritula és a grúz származású ukrán újságíró Georgy Gongadze, akit 2000. szeptember 17-én gyilkoltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.