Török puccskísérlet

Megdöbbentő videók: így kezdődött a civilek felrobbantása

Sokkoló videofelvételek jelent meg a megbukott török államcsíny kezdetéről, majd egy másik rémisztő pillanatáról is, mikor Kobra helikopterek nyitnak tüzet az elnöki palota közelében tartózkodó civilekre.

2016.07.19 15:35ma.hu

A megdöbbentő biztonsági felvételen harci helikoptereket vetnek be, a civilek pedig lélekszakadva menekülnek az autópályán keresztül egy olyan helyre, ahol a helikopterek nem láthatják őket felülről - írja a közmédia. A videót a török kormány kérésére sugározta a legtöbb csatorna.


A felvételeken a kormány leírása szerint az állampuccsot megkísérlő hadsereg katonái légicsapást intéznek az elnöki palota mellett sétáló civilekre, akik közül rengetegen azonnal felrobbantak.

A hatalmas robbanás után sűrű fekete füstcsóva szállingózik a levegőben, az autópályán pedig rémült civilek zsúfolódnak össze, akik kétségbeesetten rohannak a szélrózsa minden irányába.

A péntek késő este kezdődött törökországi puccskísérletnek egyértelműen a palota előtti terület volt az egyik legveszélyesebb helyszíne, mivel nem volt a közelben menedék.

A török hírszerzés által közzétett videón egy esti támadás is szerepel, ahol kobra harci helikopterekkel lőttek a lázadókra.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.