Szerencsére

Nizzai terror: megtaláltak egy elveszett csecsemőt

Épségben találta meg a csütörtök esti nizzai gázolásos merénylet okozta pánikban elveszített nyolc hónapos kisbabáját egy család a Facebookon közzétett és több ezrek által megosztott felhívásnak köszönhetően.

2016.07.15 14:05MTI

"A tömegben elveszítettük a kisfiunkat. Kék babakocsiban volt. Osszátok meg az információt!" - tette közzé röviddel éjfél előtt az egyik hozzátartozó a közösségi hálón a felhívást, mellékelve a madagaszkári-laoszi szülőktől származó kisfiú fényképét.

Egy fiatal nő megtalálta, és hazavitte magával a gyereket, ezután belépett a Facebookra és megtalálta a baba fényképét. Azonnal kapcsolatba lépett a szülőkkel - mondta el a család egyik barátnője az AFP francia hírügynökségnek.

"Megtaláltuk!" - posztolta ki egy másik családtag hajnali fél kettő tájban, köszönetet mondva mindenkinek, aki segített a családnak és üzenetben támogatásáról biztosította őket. Azt is elmondta - részletek nélkül -, hogy a család több tagját kórházban ápolják.


A Promenade des Anglais sétányon elkövetett merénylet után számos felhívás jelent meg a közösségi hálókon eltűntek után kutatva.

Csütörtök este egy 31 éves francia-tunéziai férfi teherautójával a tűzijátékot néző tömegbe hajtott a dél-franciaországi városban. A támadás során legalább 84 ember meghalt, sokan megsebesültek, közülük tizennyolc ember állapota válságos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.