Nagy-Britannia

Brexit: May időt kér

Az új brit miniszterelnök reméli, hogy országa pozitív tárgyalásokat tud folytatni az Európai Unióval a közösségből való távozásról, de időre van szüksége a felkészüléshez.

2016.07.15 07:59MTI

Erről Theresa May Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét tájékoztatta csütörtökön, telefonon - közölte a szóvivője.

“A miniszterelnök elmagyarázta, hogy Londonnak némi időre van szükség a felkészüléshez, és reméli, hogy a tárgyalások hangneme építő és pozitív lesz. A megbeszélés során támogatásáról biztosította Julian King új brit uniós biztost”, akit a múlt héten jelölt ki a posztra az elődje, David Cameron – mondta a szóvivő.

A brit vezető beszélt csütörtökön Barack Obama amerikai elnökkel is, hangsúlyozva, hogy Nagy-Britannia fenn akarja tartani a két ország különleges viszonyát és a brit partnerséget a hírszerzési adatok megosztásában. Hangsúlyozta azt is, hogy London kulcsfontosságú partnere akar lenni az Egyesült Államoknak a globális ügyekben, beleértve a terrorizmus elleni küzdelmet és a biztonsági kérdéseket.

Obama üdvözölte az új brit kormányfőt, és ő is megerősítette elkötelezettségét a különleges kapcsolatok mellett – közölte az elnök szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.