Legalább tíz áldozat

Sokan meghaltak egy súlyos vonatbalesetben Olaszországban

Két személyszállító vonat ütközött össze Baritól nem messze, olasz sajtóinformációk szerint 20 halálos áldozat is lehet.

2016.07.12 13:38MTI
Forrás: News24/YouTube

A két személyszállító vonat ütközött össze Baritól nem messze, az Andria és Corato közötti vonalon nem sokkal dél előtt, mindkét jármű ugyanazon a pályán, de egymással szemben haladt. Olasz sajtóinformációk szerint 20 halálos áldozat is lehet, és többtucatnyian megsérültek. Sajtóértesülések szerint emberi hiba okozta a katasztrófát.

Húszra emelkedett a dél-olaszországi Bari város közelében kedden bekövetkezett vonatbaleset halálos áldozatainak a száma – közölte Puglia régió egy tisztviselője. A tisztviselő hozzátette: a baleset több tucat sérültjét vitték kórházba, néhányuknak súlyos az állapotuk. A két négykocsis vonat a pugliai Andria és Corato közötti vonalon ütközött össze frontálisan, nem sokkal dél előtt. A világhálón közzétett fényképeken jól látható, hogy a vonatok elülső vagonjai kisiklottak és darabokra törtek.

MTI/EPA/Olasz tűzoltóság

Helyszíni beszámolók szerint több ember rekedt a kocsikban, a mentők próbálnak hozzájuk férni. A sérültek pontos számáról egyelőre nincsenek információk. Matteo Renzi olasz kormányfő a vonatbalesetet a tragikus pillanatnak nevezte, és hangsúlyozta: nem nyugszik, amíg a szerencsétlenség okát meg nem állapítják.

A mentők az egyik kocsiban egy kisgyermeket találtak, akit helikopterrel vittek a közeli kórházba. A sebesültek közül 10 ember állapota válságos. A vonaton többnyire olasz utasok voltak, rengeteg ingázó és egyetemi hallgató utazott a szerelvényen. Matteo Renzi olasz miniszterelnök a tragédia miatt megszakította milánói beszédét, fájdalmát és együttérzését fejezte ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.