Illegális bevándorlás

Migránst bántalmaztak az olasz tengerparton

Egy alkalmi munkából élő bevándorló férfit súlyosan bántalmaztak a dél-olaszországi Cosenza tengerpartján - az esetről készült közösségi videó-felvétel pénteken jelent meg az olasz hírportálokon.

2016.07.08 16:21MTI

A férfi tetoválásokat ragasztott a tengerparton napozó olaszok testére. Az egyik fiatalember tetoválást rendelt, de ennek elkészülése után, nem akart fizetni. A migráns tiltakozott, mire az olasz rátámadt, és súlyosan bántalmazta. A történteket a tengerparton levők mobiltelefonjukon rögzítették és közösségi oldalakon közölték.

Az eset a július 5-én, a Marche tartománybeli Fermóban történt agressziót követi. Itt egy nigériai migráns házaspárt támadtak meg a város utcáján: először a feleséget verbálisan bántalmazták, majd a felesége védelmében fellépő férjet addig ütötték, amíg eszméletét veszítette. A 36 éves férfi kómába esett, majd meghalt. A két bántalmazót őrizetbe vették. A nigériai házaspár nyolc hónapja érkezett Olaszországba, ahol menekültkérelmet nyújtottak be. Fermóban a helyi érsekségi szemináriumban fogadták be őket.

A Corriere della Sera olasz napilapban pénteken közölt felmérés szerint minden ötödik olaszból egy mutat "megértést" a migránsok iránt. Ezzel egy időben azonban emelkedett az olaszországi vegyes házasságok száma olaszok és bevándorlók között, amelyek aránya elérte a tíz százalékot. Közzétették a Vox olasz emberjogi közvélemény-kutatóintézet vizsgálata eredményét is: ennek során mintegy 3 millió olaszországi Tweeter-üzenetet vizsgáltak meg, amelyből több mint 400 ezer volt a rasszista tartalmú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.