Sok balesetet okoznak

Életveszélyesek lehetnek a kenguruk, főleg pénteken

A kenguruk sokkal több közúti balesetet okoznak Ausztráliában, mint az összes többi állat együttvéve.

2016.07.12 12:50MTI

Az AAMI ausztrál biztosítótársaság jelentése szerint tíz, állatok miatt bekövetkező közúti balesetből kilencet kenguruk okoznak. A biztosító csaknem húszezer tavalyi káresetet elemzett: a vizsgálat alapján 88 százalékukban a kenguruk játszottak szerepet, a kisebb erszényes wallabyk a balesetek 6 százalékát okozták, a vombatok 3 százalékát, a kutyák pedig 2 százalékát.

Az sem mindegy, milyen nap van

Az Ausztráliában őshonos kenguruk létszámát jelenleg 30-60 millióra teszik a kontinensen. A biztosító szerint az állatok miatt történő közúti balesetek száma különösen a téli időszakban, júliusban, augusztusban szökik a magasba. A hét napjaiból a statisztika szerint péntekre esik a legtöbb állatos baleset.

Az ütközés az állatra és az autó utasaira nézve is súlyos következményekkel járhat, éppen ezért rendkívül fontos, hogy a sofőrök nagy körültekintéssel vezessenek különösen a vidéki utakon, a nemzeti parkok és erdőségek közelében – figyelmeztetett a biztosító szóvivője.

A hely is számít

Az állatos balesetek területi megoszlását elemezve a biztosító megállapította, hogy az Új-Dél-Wales délkeleti részén fekvő Queanbeyanben a legnagyobb a halálos kimenetelű ütközések aránya.

A legrosszabb baleseti statisztikájú öt város közé még a Victoria állambeli Bendigo, a queenslandi Dingo, valamint az új-dél-walesi Singleton és Gouldburn került be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.