Legalább 31 halott Jemenben

Kettős merényletben több embert megöltek egy ádeni katonai támaszponton

A támadásoknak és az azt követő összecsapásoknak a legfrissebb értesülések szerint legalább 31 halottja van.

2016.07.06 13:02MTI

Autókba rejtett pokolgépekkel követtek el robbantásos merényleteket jemeni szélsőségesek az ádeni repülőtér közelében található katonai támaszpont ellen szerdán, a támadásoknak és az azt követő összecsapásoknak a legfrissebb értesülések szerint legalább 31 halottja van - jelentették be jemeni biztonsági források.

A merénylők először a támaszpont bejáratánál röpítettek a levegőbe egy autót, majd a zűrzavart kihasználva sikerült bejutniuk a katonai objektum belsejébe, itt robbantották fel a második pokolgépet – mondta el a forrás.

Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint iszlám “szent háborút” folytató dzsihadisták követték el a merényleteket. Szemtanúk beszámolói szerint a támadást követően összecsapások törtek ki a szélsőségesek és a támaszponton tartózkodó katonák között. Eközben erősítésként a kormányerők, illetve az Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnököt támogató arab szövetség csapatai is csatlakoztak a bázist védőkhöz.

A dzsihadisták elbarikádozták magukat az egyik épületrészben, ahonnan végül sikerült kifüstölni őket – közölte Nasszer Szari, a különleges erők által használt asz-Szavlaban támaszpont parancsnoka.

A Hór Makszar negyedben található támaszpontot szerda hajnalban, a muszlim böjti hónapot (ramadán) lezáró háromnapos ünnep (íd al-fitr) első napján támadták meg. A robbantásokban tíz katona vesztette életét, míg az azt követő összecsapásokban 15-en, más források szerint 20-an haltak meg. A biztonsági erőknek hat merénylővel sikerült végezniük, a többiek elmenekültek.

A polgárháborús Jemen egyik legfőbb kikötővárosát, Ádent több mint egy éve foglalták vissza a kormányerők a síita húszi lázadóktól, de a településen továbbra is ingatag a biztonsági helyzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.