Terror

Újabb embereket vettek őrizetbe az isztambuli reptéri robbantás miatt

A kedden őrizetbe vett 17 gyanúsítottat terrorszervezetben való részvétellel vádolják.

2016.07.05 21:50MTI

Újabb gyanúsítottak őrizetbe vételét rendelte el kedden egy török bíróság az elmúlt heti, isztambuli repülőtéri merénylettel kapcsolatban. A török rendőrség tizenhét gyanúsítottat vett őrizetbe, köztük 11 külföldit. Ezzel 30-ra emelkedett a vizsgálati fogságban lévők száma. Vasárnap 13 gyanúsított került börtönbe - jelentette a török állami hírügynökség, az Anadolu.

A kedden őrizetbe vett 17 gyanúsítottat terrorszervezetben való részvétellel vádolják - jelentette a Dogan hírügynökség.

A hatóságok szerint az Atatürk reptéren történt hármas merénylet volt a legvéresebb incidens az idei törökországi támadássorozatban, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hajtott végre.

Az isztambuli Atatürk reptéren három öngyilkos merénylő követett el terrortámadást múlt kedden. Ennek során 45-en vesztették életüket, továbbá 236-an sebesültek meg. A reptér külső területénél három merénylő nyitott tüzet, majd a pánikot kihasználva ketten bejutottak a reptérre és felrobbantották magukat. A harmadik elkövető a nemzetközi terminál bejáratánál robbantott.

A feltételezett robbantók közül ketten orosz állampolgársággal rendelkeztek - számolt be múlt héten az Anadolu, de a török hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az értesülést. Egy török tisztviselő állítása szerint a támadók orosz, üzbég és kirgiz állampolgárságúak voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.