Tragédia

Lezuhant egy török katonai helikopter, magas rangú vezetők haltak meg

A helikopter 15 utasa közül elvileg hatan meghaltak.

2016.07.05 20:40MTI

Lezuhant a török hadsereg egy helikoptere 15 utassal, köztük magas rangú katonai tisztségviselőkkel a fedélzetén kedden az északkelet-törökországi Giresun tartományban - jelentette a CNN Türk török hírtelevízió. A szerencsétlenség következtében a Reuters szerint hatan meghaltak, a többiek sorsa egyelőre nem ismert.

Twitter@cnnturk

Binali Yildirim török miniszterelnök a tévének nyilatkozva elmondta: nem terrortámadásra gyanakszanak a helikopter valószínűleg a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett katasztrófát.

Katonai források szerint a fedélzeten utazó 15 főből nyolcan a hadsereg tagjai voltak, a többiek pedig a családtagjaik. Értesülések szerint gyerekek is voltak a helikopteren.

Twitter@cnnturk

A Dogan török hírügynökség szerint a S-70 Sikorsky típusú helikopter Giresun tartomány Alucra nevű körzetében szenvedett szerencsétlenséget, a helyszínre mentő alakulatokat küldtek.

A CNN Türk által közölt felvételeken látható volt, ahogy helyi lakosok sietnek a katasztrófa helyszínére egy ködbe burkolózó hegyvidéki lejtőn, hogy segítsenek a helikopter roncsaiban lévőkön.

Sajtóértesülések szerint Nurettin Canikli miniszterelnök-helyettes a helyszínre utazik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.