Közel-keleti kilátástalanság

Lezuhant egy szíriai harci repülőgép

Műszaki hiba okozhatta a balesetet, a repülő közvetlenül a felszállás után, Hama városában zuhant le.

2016.06.19 18:07MTI
hirdetés

A pilótának még sikerült lakatlan terület fölé kormányoznia a meghibásodott repülőt, így civilek nem haltak meg a balesetben. A források nem közölték, hogy mikor történt a baleset, és azt sem, hogy mi lett a pilótával.

Az idén a szíriai kormány haderejének már több, még szovjet gyártmányú harci repülője is lezuhant, többnyire műszaki hibák miatt. Szakértők a szíriai légierő flottájának elöregedésével magyarázzák a balesetek sorozatát.

A Reuters brit hírügynökségnek szíriai felkelők azt mondták, hogy a harci gép egy MiG-21-es volt, de ezt más független forrásból nem lehetett ellenőrizni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.