Brexit

Merkel: az EU elég erős ahhoz, hogy helyes válaszokat adjon

Angela Merkel német kancellár pénteken úgy nyilatkozott, az Európai Unió elég erős ahhoz, hogy "megtalálja a helyes válaszokat" a Nagy-Britannia Európai Unióból való távozását (Brexit) eredményező népszavazásra.

2016.06.24 14:35MTI

A kancellár “rendkívüli sajnálattal” vette tudomásul a britek döntését, és azt mondta, az európai közösségnek “szoros” kapcsolatra kell törekednie a jövőben Nagy-Britanniával.

Merkel hangsúlyozta, hogy az ország “minden jogával és kötelességével együtt” továbbra is az EU tagja marad mindaddig, amíg folynak a kilépésről szóló tárgyalások.

Leszögezte, Németországnak “különleges érdeke és különleges felelőssége” az, hogy az európai egység sikeres legyen. A kancellár arra figyelmeztetett, hogy Európának nem kellene “gyors és egyszerű konklúziókat” levonnia a referendum eredményéről, ez csak további törésvonalakat okozna.

Merkel hétfőre egyeztetésre hívta Berlinbe Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, Francois Hollande francia elnököt és Matteo Renzi olasz miniszterelnököt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.