Folytatta volna főnöke munkáját

A legnagyobb európai drogcsempészhálózat vezetőjének bizalmi emberét fogták el Spanyolországban

A hatalmas mennyiségű kábítószerrel Dél-Amerikától Európán át egészen a Közel-Keletig kereskedő szervezet, és vezetői után több mint nyolc éve nyomoznak az európai hatóságok.

2016.06.16 15:35MTI

A legnagyobb európai drogcsempészhálózat vezetőjének holland bizalmi emberét fogták el a hatóságok a dél-spanyolországi Torremolinos üdülővárosban - számolt be a spanyol csendőrség a holland rendőrséggel közös akciójáról csütörtökön.

A hatalmas mennyiségű kábítószerrel Dél-Amerikától Európán át egészen a Közel-Keletig kereskedő szervezet, és vezetői után több mint nyolc éve nyomoznak az európai hatóságok. A csoport fejének tartott 44 éves brit Robert Dawest tavaly év végén sikerült elkapniuk a Torremolinosszal szomszédos Benalmádenában. A jelenleg egy francia börtönben lévő drogbáró bűnlajstromán gyilkosság és pénzhamisítás is szerepel.

Az ő bizalmi embere volt a Spanyolországban most letartóztatott 42 éves holland állampolgár, aki lényegében folytatni kívánta főnöke munkáját, a szervezet nagyszabású csempészakcióinak irányítását.

A spanyol hatóságok szerint korábbi együttműködésük úgy zajlott, hogy a holland férfi rendszeresen utazott Hollandiából Dél-Spanyolországba, ahol megkapta az instrukciókat Dawestól a Dél-Amerikából főként Antwerpen és Rotterdam kikötőjébe érkező drogszállítmányokkal kapcsolatban. Gyakran találkozott és tárgyalt a különböző dél-amerikai drogkartellek vezetőivel. Úgy vélik, emellett köze van több rivális holland banda tagjának meggyilkolásához is.

A férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, a spanyol hatóságok már kiadták Hollandiának.

A spanyolországi akcióval párhuzamosan Hollandiában 15 házkutatást tartottak, amelynek során 6 kiló kokaint, lőfegyvereket, félmillió euró készpénzt, gyémántokat és nagyértékű autókat foglaltak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.