Indonézia

Hiába az ausztrál tiltakozás, hamarosan kivégzik a drogcsempészeket

Helyi idő szerint várhatóan kedd éjjel végzik ki Indonéziában a halálra ítélt nyolc külföldi drogcsempészt indonéz sorstársukkal együtt.

2015.04.28 11:13MTI

A golyó általi kivégzést a Nusakambangan sziget szigorúan őrzött börtönében hajtják végre. Keddre még tovább szigorítottak a biztonságon, és elrendelték, hogy a kivégzőosztag tegye meg a végső előkészületeket. Tucatnyi mentőautó is érkezett a börtönhöz, közülük több koporsóval.

Az épülettömb előtt zűrzavaros jelenetek játszódtak le. A két ausztrál elítélt, Myuran Sukumaran és Andrew Chan családtagjai már reggel megérkeztek, hogy végső búcsút vegyenek szeretteiktől, akik helyi idő szerint este nyolc órától - magyar idő szerint délután kettőtől - már nem fogadhatnak látogatót. Egy rokon rosszul lett és összeesett.

Hétfőn a hatóság teljesítette Chan utolsó kívánságát: biztosította, hogy a férfi feleségül vegye indonéz menyasszonyát. A szertartás a férfi börtöncellájában volt, családtagokon kívül barátok is jelen voltak.

A két ausztrál férfit még 2006 februárjában ítélték halálra. Rajtuk kívül négy nigériai, egy indonéziai, egy brazil és egy Fülöp-szigeteki kábítószercsempészre vár kedd éjjel vagy a rákövetkező napokban golyó általi halál.

Indonéziában mintegy 130 ember van halálsoron, többnyire kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, egyharmaduk külföldi állampolgár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.